Hur du väljer den bästa robotgräsklipparen (utan att ångra dig)

Alla gräsmattor, stora som små, är värda samma nivå av skötsel.

Till skillnad från konkurrenter som bara öser på funktioner på sina största och dyraste modeller, har alla robotgräsklippare i Worx Landroid-serien samma oöverträffade teknologi, exklusiva egenskaper och är helt och hållet anpassningsbara.

Kräv det bästa, oavsett storlek

Inte alla robotgräsklippare är jämlikt skapade

Det är enkelt att välja storlek på Landroid. Att anpassa den är den roliga biten. Fundera på vad det är som gör din gräsmatta unik, som t.ex. form och komplexitet. Om du har träd behöver du ett system för att undvika hinder. Om du oroar dig för stöld, titta efter geofencing. Se till att hitta en användarvänlig app, regnsensor och möjlighet att enkelt uppgradera mjukvaran.

Små gräsmattor

Robotgräsklippare gör underverk för små trädgårdar

Om du tycker att din lilla gräsmatta inte är värd att investera i, tänk om. Visst, att köra runt en gräsklippare en gång i veckan kanske inte är hela världen. Men tänk på fördelarna med en robotgräsklippare: På bara några veckor kommer ditt gräs vara tjockare och grönare än någonsin och med mycket mindre ogräs. Dessutom slipper du både luftföroreningar och buller, till skillnad från när du använder din traditionella gräsklippare.

Mellanstora gräsmattor

Robotgräsklippare är inte (bara) till för folk som är lata

Även om du tycker om att klippa gräset kan det vara svårt att hinna med. En robotgräsklippare klipper gräset åt dig, håller ogräset borta och ger dig den bästa gräsmatta du någonsin haft. När du ska välja den bästa robotgräsklipparen för din mellanstora gräsmatta, ta hänsyn till gräsmattans utformning, t.ex. hinder och smala passager mellan de olika områdena av din gräsmatta.

Stora gräsmattor

Stora trädgårdar kräver specifika egenskaper

Om din gräsmatta är stor, kör du förmodligen en åkgräsklippare. Du tyckte förmodligen att det var roligt första gången och sen blev det lika spännande som när folk lägger upp matbilder på Instagram. En robotgräsklippare kommer att rädda ditt liv, men om du inte vill att den ska jobba dygnet runt på din gräsmatta, välj en modell med intelligent navigering, ett batteri med hög kapacitet och en snabb laddare.

0m2

Har du en zenträdgård? Låt oss vara ärliga, då är en robotgräsklippare overkill. Men den goda nyheten är: Vi har det du behöver. Worx Zen 20 V sladdlösa gräs- och busktrimmer är det självklara valet för en japansk trädgårdsmästare.

300m2

Robotgräsklipparen för små trädgårdar

Worx Landroid S300

Även vår minsta robot är helt anpassningsbar och har samma finesser som sina storebröder i en design som är perfekt optimerad för små trädgårdar.

500m2

Den mest sålda robotgräsklipparen i Europa

Worx Landroid M500 – 2021 års upplaga

Det måste finnas en anledning varför europeiska husägare har valt Landroid M500 framför alla andra robotgräsklippare av kända märken. Nu uppdaterad med extra funktioner.

700m2

Den mest sålda i sin klass*

Worx Landroid M700 – 2021 års upplaga

Större batteri och längre körtid åt mästaren för mellanstora/stora gräsmattor. Nu med flytande däckkonstruktion.

*Den mest sålda robotgräsklipparen i Europa i 500–700 m²-klassen hos byggvaruhus under 2020.
1000m2

Mästaren i ojämn terräng

Worx Landroid L1000 – 2021 års upplaga

Den nya modellen är utrustad med en flytande däckkonstruktion och v-mönstrade hjul för att kunna bemästra ojämn terräng med en robots självförtroende.

2000m2

Det perfekta valet för mycket stora gräsmattor

Worx Landroid L2000

Vårt största batteri och vår snabbaste laddare kombinerade med AIA, vår patenterade intelligenta navigeringsteknik, klipper din stora gräsmatta på kortare tid.

Hur lång tid kommer det ta att klippa min gräsmatta?

AIA
navigation
technology
Landroid M
4h30’ per dag*
* baserat på ett verklighetsnära DGPS-spårningstest
Konventionellt slumpmässigt navigeringsbeteende
Competitor
8h per dag

Effektiv gräsklippning

Mindre nedslitning av din gräsmatta, mer tid till att njuta av din trädgård

Landroid som drivs av den patenterade AIA-tekniken navigerar över din gräsmatta med självförtroende och kommer vila i sin laddningsstation medan vanliga robotar med slumpmässig navigering fortfarande irrar runt över halvklippta gräsmattor. Landroid styr åt rätt håll varje gång den kommer till en kant – precis som man kan förvänta sig av en robot. Andra gräsklippare med slumpmässig navigering stoppar vid upprepade tillfällen, backar, stoppar, vänder, kör framåt, för att så småningom hitta rätt riktning. Så småningom… , Kortare arbetstid betyder färre vändor, vilket i sin tur innebär mindre slitage på din gräsmatta. Och ju mindre den arbetar, desto mer tid har du att njuta av din trädgård och din familj och vänner.

Makalöst
smidig

Bemästrar komplexa gräsmattor.

Worx Landroid hittar alltid vägen genom smala passager, utan att du behöver dra någon begränsningskabel. Och inte bara det, den klipper hela passagen istället för att bara klippa området ovanför kabeln.

Kantklippning i framkant

Minska kantfixandet.

De som äger en robotgräsklippare är ofta väldigt nöjda med sitt val. De njuter av den återerövrade fritiden och deras gräsmattor ser bättre ut än någonsin. De nämner dock en nackdel: Att behöva klippa gräsmattans kanter eller yttre gränser manuellt, eftersom en vanlig robotgräsklippare inte når dit. Vi har motverkat den besvikelsen genom att förskjuta Landroids knivdisk, så att den hamnar så nära kanten som möjligt*.

* finns på utvalda modeller

Utifrån ditt gräs

Är grannens gräs alltid grönare? Inte längre.

Med algoritmer som utvecklats av framstående gräsforskare anpassar Landroid sig till de ständigt föränderliga förhållandena som påverkar grästillväxt – temperatur, solstrålning, nederbörd, näring … De här algoritmerna anses ge den optimala skötselrutinen och beräknas specifikt för din grässort och jord och levereras sedan dagligen till alla individuella Landroid:er via det kraftfulla Noesis™-nätverket för robotmolntjänster. Inga inställningar. Ingen programmering. Inget gissande. Bara fakta.

Utifrån ditt gräs

Olika grässorter, olika tillväxt.

Tillväxten hos olika grässorter kan skilja sig markant. Därför är det viktigt för Landroid att veta vilken grässort den har att göra med. Har du ingen aning om vilken typ av gräs du har? Appen hjälper dig att utvärdera det som om du vore en professor i botanik.

Utifrån din jord

Jordstruktur har betydelse.

Vattentillförsel spelar en viktig roll för gräsets hälsa och tillväxt. Men det krävs mer än god vattentillförsel, eftersom jordstruktur (proportionen mellan sand, slam och lera) påverkar jordens vattenhållningsförmåga. Är du osäker på vilken typ av jord du har? Appen vägleder dig genom ett enkelt experiment för att ta reda på det.

Utifrån dina mineraler

Ger du ditt gräs näring? Informera Landroid om det.

En balanserad tillförsel av mineraliska näringsämnen kommer stödja tillväxten hos ditt gräs. Ett friskt gräs växer snabbare och det kommer ditt klippschema att visa. Informera Landroid så att Noesis™-algoritmen tar med även detta i beräkningarna och finjusterar klippcyklerna på din Landroid utifrån informationen.

Ojämnt
blir jämnt

En flytande däckkonstruktion kompenserar för en ojämn terräng.

Är din gräsmatta jämn som i Wimbledon? Om inte, kommer din gräsklippare få ta en del stötar här och där. Landroids nya självutjämnande knivtallrik* justerar knivens höjd så att den passar den naturliga ojämnheten som finns på de flesta gräsmattor. Detta hindrar inte bara knivtallriken från att skalpera ditt gräs, den hindrar också knivarna från att slå i nedfallna grenar.

* finns på utvalda modeller

Framtidssäkra din investering

Åldrande hör till det förflutna.

Robotgräsklippare är inte billiga. Visst vore det trevligt om de kunde uppdateras med tiden? Precis som din smarta telefon, skickas ny mjukvara sömlöst till din Landroid via automatiska, trådlösa uppdateringar.

En sladdlös robotgräsklippare med energi så det räcker och blir över

Gör allt med samma batteri.

Landroid är utrustad med samma långlivade, högpresterande PowerShare-batteri som ingår i alla sladdlösa Worx-verktyg. Behöver du blåsa bort lite löv från din fruktträdgård? Dags att fixa staketet med en borrmaskin? Ta loss Worx PowerShare-batteriet från din gräsklippare, klicka fast det på det sladdlösa Worx-redskap du vill använda och sen är det bara att sätta igång.

Gör Landroid
till din Landroid

Det enda modulära systemet för robotgräsklippare.

Landroid anpassas efter dina behov och det gör den unik. Alla Landroids robotgräsklippare är designade för att anpassas efter dina individuella behov med hjälp av fyra modulära tillval.

ACS

Synens gåva

Den enda robotgräsklipparen som är självkörande.

Atrás han quedado los tiempos en los que los cortacéspedes robóticos rebotaban en los árboles y se estrellaban contra todo tipo de obstáculos. La opción del módulo ACS (Sistema Anti Colisión) de Landroid cuenta con reconocimiento ultrasónico de obstáculos para esquivar con facilidad troncos, muebles y objetos que se encuentren en el césped.

RadioLink

Gränslös uppkoppling

Få ut det bästa av Landroids ekosystem.

Landroid förlitar sig på molntjänster för att få information om väder och mjukvaruuppdateringar – trådlösa nätverk hemma täcker vanligtvis bara en bråkdel av trädgården. Tillvalsmodulen RadioLink etablerar en separat peer-to-peer radioanslutning mellan din wifi-router och roboten som sträcker sig så långt som 500 m.

Find my Landroid

Skydda din investering mot stöld

Stöldskydd och datauppkoppling i en modul.

Oroar du dig för att någon ska stjäla din robot? Med tillvalsmodulen Find My Landroid kan du förhindra Landroid från att användas och till och med spåra den om någon skulle få för sig att plocka med sig den från din trädgård. En ytterligare fördel är att modulen ansluter Landroid till internet även om du inte har någon uppkoppling hemma.

Off-Limits

Förenkla installation och ombyggnad

Håll roboten borta från områden den inte får beträda nu eller i framtiden.

Ny studsmatta? Nysådda rabatter? I vanliga fall skulle detta kräva att du hägnar in de nya områdena med kablar som är anslutna till den strömförsedda kantkabeln. Med tillvalsmodulen Off Limits ombord kan du enkelt lägga ut det osynliga staketet runt nuvarande och framtida områden av din gräsmatta som roboten inte får beträda.

Lita inte på oss

Sök på recensioner och jämförelser av robotgräsklippare
Sök på recensioner och jämförelser av robotgräsklippare

Bäst i test av 19 testade modeller: Landroid M700

”Vi testade 19 robotgräsklippare. Den som är bäst i test på flest områden är Worx Landroid M700”

Läs mer
AllesBeste, Tyskland

Bäst i test av 12 testade modeller: Landroid M700

”Den är snabbare och mer flexibel än de andra robotgräsklipparna på marknaden och klipper hela vägen fram till kanten.”

Läs mer
Besteitest, Danmark

Bäst i test av 11 testade modeller: Landroid L1000

”Vi testade Worx-robotgräsklipparen ingående och var särskilt entusiastiska vad det gäller appen.”

Läs mer
Stern, Tyskland

Bäst i test av 5 testade modeller: Landroid L1000

”Worx Landroid L1000 lyckas balansera alla de nödvändiga funktioner som vi förväntar oss av en automatisk gräsklippare.”

Läs mer
Productexperter, Sverige

Vårt val 2021: Landroid L2000

”Den har automatisk schemainställning, intelligent navigering och klipper så nära din gräsmattas kanter som det bara går.”

Läs mer
Selectos, Frankrike

Bäst för små gräsmattor: Landroid S300

”Den här robotgräsklipparen är lillebrorsan till vår ’Bäst i test’-klippare och har majoriteten av dess styrkor men till ett mycket lägre pris."

Läs mer
Productexperter, Sverige

Rekommenderad för mellanstora gräsmattor: Landroid M500

”Worx Landroid M500 är ett tydligt hopp upp från Gardena Sileno City 500”

Läs mer
Home & Smart, Tyskland

Bäst för små gräsmattor: Landroid S300

”Ett stort plus med Landroid S300 är att den stödjer flera zoner”

Läs mer
Home & Smart, Tyskland

Den bästa robotgräsklipparen i budgetklassen 2021: Landroid M500

”En riktigt prisvärd robotgräsklippare som har alla funktioner du behöver, men till halva priset av andra gräsklippare i det här testet.”

Läs mer
Bäst-i-Test, Sverige

Bäst i test och bästa köp av 9 modeller - Landroid M500

“M500 är en riktig arbetshäst med utmärkt smidighet kring hinder och ett intelligent operativsystem.” ...

Läs mer
The Independent, Storbritannien

Redaktörens val, Landroid L1000

"Utmärkt skärprestanda, Wi-Fi och fungerar med en mobilapp, som alla tjänar det som vårt redaktörs val för robotgräsklippare." ...

Läs mer
PCMag, USA

Bäst i test av 6 modeller - Landroid L1500

"Den här lättanvända robotgräsklipparen fungerar bra med de flesta gräsmattor och är överkomlig." ...

Läs mer
Mashable, Storbritannien

Bäst i test och bästa köp av 3 modeller - Landroid S300

"S300 tar massor av de bästa funktionerna från sina dyrare stallkamrater och samlar dem i detta prisvärda paket." ...

Läs mer
Expertreviews, Storbritannien

Vårt robotval - Worx Landroid M

"Denna gräsklippare tillåter användare att glömma bort gräsmattaunderhåll, och tack vare sin wifi och ett appgränssnitt, tillåter användare att ställa in klippschemat via sina smartphones" ...

Läs mer
BobVila, USA

Har du frågor om Landroid?
Våra experter har svaren.

Hur ansluter du Landroid till din wifi

För att få ut total funktion hos din Landroid och alltid säkerställa att dess programvara är aktuell måste den anslutas till Internet. För att ansluta din Landroid behöver du namnet (SSID), lösenordet för…

Läs mer

Hur planera installationen av Landroid korrekt

Det är lätt att installera Landroid och det är även lättare om du har en klar idé om vad du måste göra. En korrekt planering hjälper dig även att undvika misstag eller behöva göra om installationen när den redan är klar…

Läs mer

Hur lägga ut begränsningskabel

Området inom vilket Landroid klipper begränsas av begränsningskabeln. När du har placerat laddningsbasen (se Hur placera laddningsbasen korrekt) kan du fortsätta med att lägga ut begränsningskabeln…

Läs mer

Hur fungerar Landroid’s schema

Landroid kan schemaläggas att klippa din gräsmatta på två olika sätt; manuellt eller automatiskt. I denna artikel kommer vi gå igenom dom två olika alternativen så du själv kan hitta alternativen…

Läs mer

”Kabel saknas!”-fel

Din Landroids begränsningskabel kan skadas eller skäras av p.g.a. externa faktorer såsom jordluftare, spade, kratta o.s.v. Om kabeln skadas har den en svag signal som inte är tillräcklig för att Landroid ska…

Läs mer

Hur hantera det löpande underhållet av Landroid?

Med minimalt underhåll kommer din Landroid att fungera smidigt säsong efter säsong. Din Landroid arbetar hårt och behöver rengöras och kontrolleras då och då. Detta avsnitt i bruksanvisningen hjälper dig att…

Läs mer
Ojämna gräsmattor

På hemmaplan även i backar.

Landroids avancerade tröghetssensorer ger information om drift, lutning och hastighet i realtid för att kontrollera hjulens vridmoment exakt. Uppför och nedför.

Allvädersdesign

Klarar av allt som öser ned från himlen.

Landroid gillar att vara ute i alla väder. Men när det regnar vet den att gräsklippning kan skada gräsmattan så då stoppar den och startar inte förrän gräset har torkat*.

* Den här funktionen kan stängas av via appen
Justering av klipphöjd

Så långt du vill.

Gräslängd är en smaksak. Att justera Landroids klipphöjd till din favoritlängd är lika lätt som att vrida på en ratt.

Säkerheten först

Lita på roboten.

Knivtallriken slutar automatiskt att rotera om robotgräsklipparen lyfts upp från marken.

Tystare villaområden

Ljudet av tystnad.

Bensindrivna gräsklippare kan låta så högt som 100dB och kräver hörselskydd. Worx Landroid är så tyst att dina grannar kommer aldrig att klaga

Inget mer trassel

Dold laddstation.

Den eleganta parkeringsplatsen för den nya Landroid-gräsklipparen är nästintill osynlig och är placerad på ett rutnät som gör att gräs kan växa igenom den.

Nyckelfunktioner och specifikationer

 
 
Landroid S300
WR130E
Landroid M500
WR141E
Landroid M700
WR142E
Landroid L1000
WR147E.1
Landroid L2000
WR155E
AIA intelligent navigering          
Konfigurerbar          
Automatisk mjukvaruuppdatering          
Cut-to-Edge          
Noesis™ molntjänster          
Stöd för upp till fyra zoner          
PowerShare-batteri 2 Ah     4 Ah 5 Ah
Flytande knivdisk          
Gränssnitt/display Keypad/LED Keypad/LED Keypad/LED Dial/LCD Dial/LCD
Wifi          
Bluetooth          
Maximal lutning 35% 35% 35% 35% 35%
Framhjul 1 1 1 2 2
Klipphöjd/-bredd 20-50 mm / 18 cm 30-60 mm / 18 cm 30-60 mm / 18 cm 30-60 mm / 18 cm 30-60 mm / 22 cm
  Ta reda på mer Ta reda på mer Ta reda på mer Ta reda på mer Ta reda på mer

Det finns mer för dig i serien

Utforska alla tillgängliga modeller hos våra återförsäljare.

Landroid-serien innehåller sex fler robotar med totalt elva modeller som alla är utrustade med samma avancerade teknologi och unika funktioner. Kontrollera tillgängligheten hos våra återförsäljare och håll utkik efter kampanjer och erbjudanden.

Landroid S300
WR130E
Perfekt för gräsmattor upp till 300 m²
Landroid M500
WR141E
Det perfekta valet för gräsmattor upp till 500m².
Landroid M500 plus
WR165E
Det perfekta valet för gräsmattor upp till 500m².
Landroid M700
WR142E
Perfekt för gräsmattor upp till 700 m²
Landroid M700 Plus
WR167E
Perfekt för gräsmattor upp till 700 m²
Landroid L1000
WR147E.1
Perfekt för gräsmattor upp till 1000 m²
Landroid L2000
WR155E
Perfekt för gräsmattor upp till 2000 m²